Såväl butiksförsäljningen som e-handeln ökade under augusti jämfört med samma månad förra året. (Bild Svensk Dagligvaruhandel)

Stark tillväxt för både e-handel och dagligvaruhandel i augusti

17 september, 2019ANNONS

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 3,8 procent under augusti 2019 jämfört med samma månad föregående år. Butiksförsäljning ökade med 3,4 procent och e-handeln med 27 procent jämfört med samma månad förra året. Det visar Dagligvaruindex från branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel.

”Dagligvaruhandeln har gått bra under sommaren och nu ser vi att försäljningen ökar mer än inflationen som enligt SCB uppgick till 3,3 procent för livsmedel och alkoholfria drycker under det senaste året”, säger Daniel Liljeberg, näringspolitiskt ansvarig på Svensk Dagligvaruhandel.

Tillsammans med juli månads tillväxt som var 3,5 procent finns nu goda förutsättningar för en god utveckling under det tredje kvartalet för dagligvaruhandeln.

Under de senaste tolv månaderna har den totala försäljningen ökat med 2,6 procent. Butikshandeln med 2,3 procent och e-handeln med 22,7 procent.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!