Stig-G Bergstedt donerar 40.000 kronor till Åke Sahlins Stipendiefond.

Åke Sahlins Stipendiefond får donation från Stig-G Bergstedt

3 februari, 2021ANNONS

I samband med Svenska Förpackningsgillets årsmöte 25 mars 2021 kommer Stig-G Bergstedt att donera fyrtiotusen kronor till Åke Sahlins Stipendiefond. Stig-G Bergstedt representerar en viktig del av den moderna förpackningshistorien i Sverige, inte minst som mångårig VD för Svenska Förpackningsföreningen.

Åke Sahlins Stipendiefond förvaltas av Svenska Förpackningsgillet (SFG) som tar emot ansökningar och beviljar utdelning ur fonden.

Åke Sahlin var en känd och högt aktad person inom förpackningsområdet. Han var förutom ordförande i Svenska Förpackningsföreningen även ordförande i Grossistförbundet och ordförande i Mässrådet som initierade Scanpack med den första egentliga Förpackningsmässan 1964 (den allra första förpackningsmässan i Sverige arrangerades av tidningen nord emballageSvenska Mässan år 1952).

”Åke Sahlins Stipendiefond bildades på mitt initiativ i samband med Åke Sahlins 70-årsdag 1972. Samtidigt hade Högre Teknisk och Ekonomisk Förpackningsutbildning startats av Svenska Förpackningsföreningen, där jag var VD från 1970”, berättar Stig.

”Avsikten med Åke Sahlins Stipendiefond var att i första hand stimulera kursdeltagarna till ytterligare utveckling av sina kunskaper inom förpackningsområdet för en bättre samhällelig nytta”.

Svenska Förpackningsföreningens medlemmar bidrog till en grundplåt till fonden och många av de större förpackningsföretagen och råvaruföretagen lämnade ytterligare bidrag. Genom fonden gavs förpackningstekniker tillfälle till förkovran vid andra utbildningar och genom resor till internationella mässor och intressanta företag.

”Jag lämnar mitt bidrag till fonden med bakgrunden att förpackningsbranschen genom året gett mig så mycket i form av svenska och internationella vänner som jag fortfarande träffar.  Jag vill också se en positiv utveckling inom branschen och se till att fondens kapital kan räcka många år till”.

”Min egen utveckling har gått över en kemistutbildning, försäljare inom plastråvaror, plastutveckling hos Ericson till Unifos i Stenungsund, till vd för ett plastsäcksföretag innan jag blev kallad till posten som VD i Svenska Förpackningsföreningen”.

”Jag vill föra arvet vidare”, slår Stig-G Bergstedt fast.

About the author

Chefredaktör
bo@packnews.com

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!