Åttaåriga Stina invigningsklippte det röda bandet och fick hjälp av fr. v. moderatorn Emma Gunnarsson, FSK, Ulf Nicklasson, VD Emballator Packaging Innovations och Herencos ägare Lovisa Hamrin. (Bild Emballator)

Stina, 8 år, klippte bandet till Emballator Innovation Center

8 juni, 2022ANNONS

När Herenco-ägda förpackningskoncernen Emballator Group nyligen invigde sitt Innovation Center i småländska Ljungby fick åttaåriga Stina hedersuppdraget att klippa det röda invigningsbandet.

”Stina fick representera den framtida generation som vi inom Emballator-gruppen arbetar för”, säger Mats Jeppsson, Innovation Manager på Emballator Innovation Center.

Ett hundratal kunder, branschkolleger och andra intressenter hade kommit till invigningen av centrat som innefattar 700 kvadratmeter utvecklingsyta med bland annat en maskinhall och ett termiskt laboratorium.
Vid invigningen deltog också Lovisa Hamrin, som är styrelseordförande och ägare till Herenco, som förutom innehavet av Emballator Group även är ensamägare till företag som Acticon, Hagab, Nimex , Miljöhallen Golv, m fl samt delägare i bland annat Nolato, Balco, Lyko, Hövding, m fl.

Emballator Innovation Center drivs i samarbete med samtliga bolag inom Emballator-koncernen och mycket av forskningen och innovationsutvecklingen fokuseras på förpackningar för livsmedel, färg och kemi samt för farmaceutisk industri och petroleumindustri.

I Innovation Center finns processutrustning för formsprutning, formblåsning och extrudering samt mätutrustning för kemiska och mekaniska tester och i centrat arbetar experter inom polymerteknik och plastkonvertering som tillsammans med erfarna projektledare utvärderar såväl nya materiallösningar som lösningar för befintliga applikationer.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!