Förpackningen till skid-VM:s officiella klocka är tillverkad av Stora Enso i kartongkvaliteten Ensocoat. (Bild Stora Enso)

Stora Enso bakom boxen till skid-VM:s officiella klocka

18 februari, 2021ANNONS

Till skid-VM, som anordnas 23 februari till 7 mars i tyska Oberstdorf, har klocktillverkaren Junghans tillverkat en officiell VM-klocka, som förpackas i en lyxig kartongförpackning från Stora Enso.

Junghans, som är skid-VM:s officiella tidtagarpartner, har utvecklat den speciella VM-klockan efter en klockmodell, som bolaget lanserade 1972.

Den lyxiga kartongboxen, som VM-klockorna förpackas i, är utvecklad av Outi Honkavaara, som är förpackningsdesigner hos Stora Enso. Den är tillverkad i premiumkartongen Ensocoat by Stora Enso och har en design som är anpassad till klockans sportiga och exklusiva stil. Kartongboxen har bland annat en unik strukturell utformning, som ger ett tredimensionellt intryck av snöiga vinterberg.

”Jag blev inspirerad av origami och ville skapa en design, som går hand i hand med klockans stil”, säger Outi Honkavaara.

500 exemplar av armbandsuren har tillverkats av Junghans i en begränsad serie, där varje klocka har ett individuellt serienummer. Klockorna kan endast köpas hos utvalda återförsäljare runt om i världen – förutom fyra exemplar, vilka kommer att delas ut till de fyra backhoppare, som hoppar längst i mästerskapets individuella backhoppningstävlingar!

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!