Svensktillverkade Stora Enso-förpackningen ”Wool Locker” var en av fem vinnare i kategorin ”Presentation av varor”. (Bild dvi)

Stora Enso en av 34 vinnare i German Packing Award 2019

29 augusti, 2019

Vinnarna i den stora tyska förpackningstävlingen German Packing Award 2019 har nu utsetts. 34 bidrag från fyra länder prisades i totalt nio kategorier. En av vinnarna var en svensktillverkad wellpappförpackning från Stora Enso AB.

Tävlingen, som arrangeras av German Packaging Institute (Deutsche Verpackungsinstitut – dvi), hade i år lockat flera hundratals deltagare från Tyskland, Schweiz, Spanien och Sverige.

Tävlingen var i år indelad i nio olika kategorier: Hållbarhet, Presentation av varor, Nya material, Design, Funktionalitet och bekvämlighet, Nya material, Förpackningsmaskiner, Logistik samt Unga talanger. Bland vinnarna fanns förpackningar tillverkade i wellpapp, kartong, trä, plast, glas och metall och avsedda för produkter inom livsmedel, drycker, kosmetika, läkemedel, industri, snabbrörliga konsumentvaror samt för effektiv logistik och transport.

Det vinnande bidraget från Stora Enso AB har fått beteckningen ”Wool Locker” och är en wellpappförpackning för nystan med stickgarn. Förpackningen var en av fem vinnare i kategorin ”Presentation av varor”.

Wool Locker är inte bara en förvaringsbox för garnnystan – den ska också utgöra en integrerad del av användarens stickningshantverk och innehåller förutom lämpliga stickor och andra hjälpmedel även en skala för bestämning av stickstorlekar och en linjal samt en QR-kod med tillgång till stickmönster via en smart telefon.

Samtliga 34 vinnande förpackningar i German Packaging Award 2019 hittar du HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!