CarrEco Brown™ by Stora Enso är ett nytt material, specialutvecklat för bärkassar som kväver styrka och hållfasthet. (Bild Stora Enso)

Stora Enso har utvecklat nytt specialmaterial för bärkassar

28 mars, 2022ANNONS

CarrEco Brown™ by Stora Enso är ett nytt flexibelt kartongmaterial från Stora Enso, som är utvecklat för olika typer av bärkassar.

CarrEco Brown™ är ett trelagers material, tillverkat av 100 procent färska fiber från nordiska skogar. Materialet är oblekt och och obestruket och är lämpligt för tillverkning av hållfasta och rivsäkra bärkassar till livsmedel och andra konsumentvaror. Materialet är godkänt för livsmedelskontakt.

Det nya bärkassematerialet finns i olika ytvikter från 85 gram/kvm och upp till 135 gr/kvm, vilket ger möjlighet till produktion av olika bärkassar, anpassade efter storlek, styrkebehov, etc. Stora Enso skriver att man rekommenderar att CarrEco Brown används för bärkassar som produceras i ett enda steg, direkt från rulle till påse.

Enligt Stora Enso har det nya materialet god tryckbarhet och ett naturligt utseende samt är fullt återvinningsbart. Materialet, som är tillverkat med Stora Ensos patentsökta trelagers Tri-Ply™-teknik, är lämpligt för bärkassar, som behöver optimal styvhet för att kunna stå upp.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!