Stora Enso investerar i sin svenska wellpappverksamhet

14 oktober, 2016

Stora Enso investerar totalt 60 miljoner kronor i den svenska wellpappverksamheten. Syftet är att stärka konkurrenskraften samt att förbättra tryckkvaliteten och servicen till kunderna. Investeringen omfattar en ny stansmaskin med högkvalitativt tryck i Jönköpingsfabriken samt en mindre uppgradering av stanssystemet i Skenefabriken.

Installationen kommer att påbörjas under det första kvartalet 2017 i både Jönköping och Skene. I maj 2017 förväntas investeringen vara tagen i drift.

”Marknadens krav på effektivt producerade förpackningar med högkvalitativt tryck växer ständigt och den aktuella investeringen säkerställer att vi även framgent kan ligga i framkant i vårt kunderbjudande”, säger Peter Torstensson, Nordenchef för Stora Ensos wellpappverksamhet.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att investeringen leder till ökad produktionseffektivitet vilket i sin tur kommer att resultera i en övertalighet av personal. Förhandlingar med fackförbunden om övertalighet kommer att inledas inom kort.

Stora Enso har wellpapptillverkning på tre platser i Sverige: Jönköping, Skene och Vikingstad. Det är totalt cirka 400 medarbetare på de tre fabrikerna och cirka en miljon wellpapplådor produceras dagligen. 

Tidigare i höst meddelade Stora Enso att man konsoliderar sin wellpappverksamhet i Finland och samlar tillverkningen till anläggningen i Lahtis. Läs HÄR.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!