Stora Enso inviger sin nya anläggning i Beihai i Kina

PUBLICERAD: 18 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Enso har invigt anläggningen för polyetenbeläggning av kartong i kinesiska Beihai.

Runt 170 gäster deltog, när Stora Enso i dag förrättade officiell invigning av den nya anläggningen för polyetenbeläggning av kartong i kinesiska Beihai.
Stora Enso har investerat 31 miljoner euro i PE-beläggningsenheten i anslutning till etableringen i Guangxi-regionen i Kina och till följd av en ökad efterfrågan på marknaden.

Anläggningen har en årlig kapacitet på 80.000 ton PE-belagda produkter. PE-belagd kartong används som ett barriärskikt mot fukt, exempelvis i produkter som pappmuggar och livsmedelsförpackningar.

”Vi är mycket glada över att officiellt kunna inviga PE-beläggningsenheten vid Stora Ensos konsumentkartongbruk i Beihai i Kina. Detta är ännu en viktig milstolpe, när det gäller att hjälpa våra kunder att möta en växande konsumentefterfrågan i Kina och Asien- och Stillahavsregionen på högkvalitativa, säkra och förnybara kartongförpackningar”, säger Stora Ensos VD Karl-Henrik Sundström.

PE-beläggningsenheten ingår i Stora Ensos strategi för lönsam tillväxt och kommer att öka konkurrenskraften genom kortare ledtider och fullständig kvalitetskontroll av PE-belagd högkvalitativ livsmedelskartong (FSB).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx