Stora Enso har invigt anläggningen för polyetenbeläggning av kartong i kinesiska Beihai.

Stora Enso inviger sin nya anläggning i Beihai i Kina

19 december, 2017

Runt 170 gäster deltog, när Stora Enso i dag förrättade officiell invigning av den nya anläggningen för polyetenbeläggning av kartong i kinesiska Beihai.
Stora Enso har investerat 31 miljoner euro i PE-beläggningsenheten i anslutning till etableringen i Guangxi-regionen i Kina och till följd av en ökad efterfrågan på marknaden.

Anläggningen har en årlig kapacitet på 80.000 ton PE-belagda produkter. PE-belagd kartong används som ett barriärskikt mot fukt, exempelvis i produkter som pappmuggar och livsmedelsförpackningar.

”Vi är mycket glada över att officiellt kunna inviga PE-beläggningsenheten vid Stora Ensos konsumentkartongbruk i Beihai i Kina. Detta är ännu en viktig milstolpe, när det gäller att hjälpa våra kunder att möta en växande konsumentefterfrågan i Kina och Asien- och Stillahavsregionen på högkvalitativa, säkra och förnybara kartongförpackningar”, säger Stora Ensos VD Karl-Henrik Sundström.

PE-beläggningsenheten ingår i Stora Ensos strategi för lönsam tillväxt och kommer att öka konkurrenskraften genom kortare ledtider och fullständig kvalitetskontroll av PE-belagd högkvalitativ livsmedelskartong (FSB).

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!