Stora Enso och Atos samarbetar inom intelligenta varuautomater

PUBLICERAD: 12 november 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Enso och IT-konsultföretaget Atos ska erbjuda automatiserade detaljhandelslösningar i form av intelligenta RFID-kompatibla varuautomater. (Bild Stora Enso)|”Vår hållbara RFID-teknik kan föra kundupplevelsen av obemannade tjänster till en ny nivå”, säger Martin Ros. (Bild Stora Enso)

Stora Enso har inlett ett globalt samarbete med IT-konsultföretaget Atos för att kunna erbjuda nya automatiserade detaljhandelslösningar och tjänster. Den nya tjänsten bygger på konceptet ”Intelligent Cabinets”, som är RFID-kompatibla varuautomater, där man snabbt och enkelt kan handla med sin smarta telefon eller med ett vanligt betalkort.

I och med samarbetet kommer teknik från Stora Enso att kombineras med Atos erfarenhet och metodik kring tjänster för att kommersialisera ”New Retail” som en tjänstelösning.

Stora Ensos ”New Retail”-lösning kombinerar näthandel med handel i fysiska butiker och använder hållbara RFID-taggar för spårning av varorna. Taggarna är pappersbaserade och erbjuder en plastfri och återvinningsbar lösning för digital autentisering av förpackningar.

Det enda kunden behöver, för att köpa något från varuautomaterna, är en betalningsapp eller ett betalkort. När dörren till automaten stängs, debiteras kunden via appen för de varor, som tagits ut. Förutom denna tjänst finns också en lösning, där återförsäljaren kan bevaka transaktioner och påfyllningsbehov.

”Vår hållbara RFID-teknik kan föra kundupplevelsen av obemannade tjänster till en ny nivå”, säger Martin Ros. (Bild Stora Enso)

”Detaljhandeln vill ha bekvämlighet och effektivitet, vi driver innovation för att kombinera traditionell handel med digitalisering. Genom vårt samarbete med Atos ger vi oss in på den automatiserade detaljhandelsmarknaden, där vår hållbara RFID-teknik kan föra kundupplevelsen av obemannade tjänster till en ny nivå”, säger Martin Ros, chef för Stora Ensos enhet för intelligenta förpackningar.

New Retail-lösningen kommer att vidareutvecklas med hjälp av Atos digitala detaljhandels- och tillverkningstjänster som bygger på ”Codex for Retail”, en modulär portfölj med IoT-lösningar för den uppkopplade detaljhandeln. Det innebär en helt ny uppsättning digitala detaljhandelslösningar med möjligheter till skalbarhet, värdeskapande samt implementation bortom pilotstadiet.

”För detaljhandels- och konsumentproduktsföretag är hållbarhet, produktkontroll och kundupplevelse i butikerna av största vikt. Genom att kombinera Stora Ensos spårningslösningar med Atos Codex allt-i-ett-tjänster, kan vi tillsammans säkerställa att kunderna alltid ges tillgång till dessa värden”, säger Philippe Miltin, chef för Manufacturing, Retail and Transport Market på Atos.

Mer information om Atos och Stora Ensos gemensamma erbjudande ”New Retail as a Service” finns här.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01