Polymerer plus träfiber är grundingredienserna i Stora Ensos biokompositmaterial DuraSense.

Stora Ensos biokompositer dragplåster på plastmässa

25 mars, 2019

Stora Enso kommer för första gången att ställa ut på mässan Plastteknik Nordic i Malmö i maj, och då visa upp sin satsning på träfiberbaserade biokompositmaterial.

Stora Enso vill med sitt deltagande öka kunskapen om biokompositer, som kan ersätta fossila plaster och på en egen yta i mässhallen kommer man att visa och informera om materialet DuraSense, som är ett biokompositmaterial, som Stora Enso sedan 2018 producerar vid sitt bruk i halländska Hyltebruk.

”Vår vision är att erbjuda en mötesplats, där branschöverskrivande affärsrelationer byggs som främjar hållbar innovation. Att Stora Enso nu vill investera i mässan, är en viktig milstolpe för oss”, säger Charlotta Nordenfelt, projektledare för Plastteknik Nordic.

Patricia Oddshammar, Stora Enso.

Plastteknik Nordic äger rum å Malmömässan i Malmö den 8 – 9 maj. Mässan, som arrangeras av Easyfairs, kännetecknas av materialinnovation och i år riktas mycket av ljuset på hållbara material och alternativ till fossilbaserad plast.

”Vi är glada över att kunna möta och nätverka med nyckelaktörerna inom nordisk polymerindustri, för att skapa insikt och förstå hur vi kan hjälpa till att förbättra plastprodukter”, säger Patricia Oddshammar, chef för biokompositverksamheten på Stora Enso och som också kommer att gästföreläsa på talarscenen på mässan.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!