Snabbmatsskålar i PureFiber™ by Stora Enso lanseras nu på den nordiska marknaden av grossistföretaget Tingstad. (Bild Stora Enso)

Stora Ensos PureFiber-skålar lanseras i Norden av Tingstad

13 oktober, 2020ANNONS

Det är nu klart att Stora Ensos plastfria livsmedelsskålar i det formpressade materialet PureFiber™ by Stora Enso kommer att lanseras på den nordiska marknaden av Göteborgsbaserade grossistföretaget Tingstad.

Stora Enso har nyligen påbörjat produktion vid Hylte bruk i Småland av produkter för livsmedelssektorn, tillverkade i bolagets uppmärksammade formpressade fibermaterial PureFiberTM by Stora Enso, som är helt fritt från plast och högflourerade ämnen (PFAS) (Läs HÄR)

Stora Enso säljer sina produkter i formpressad fiber direkt till varumärkesägare och grossister. I Norden samarbetar nu Stora Enso med grossistföretaget Tingstad, som säljer PureFiber™-skålarna direkt till kunder inom snabbmatsindustrin. Tingstad är ett familjeägt företag och marknadsledande distributör av engångsartiklar till livsmedelssektorn i de nordiska länderna.

”Vi är övertygade om att PureFiber™ kommer att få stor betydelse i marknadsövergången till plastfria livsmedelsförpackningar. Vi är glada över att kunna lansera en verkligt hållbar lösning på marknaden tillsammans med Stora Enso”, säger Johan Larsson, inköpschef på Tingstad.

För närvarande består produktionen av PureFiber-produkter i Hylte av olika storlekar av skålar för snabbmatssegmentet, men Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att produktsortimentet kommer att utökas för andra användningsområden inom livsmedel och konsumtionsvaror. Andra potentiella användningsområden finns dessutom inom förpackningar för jordbruksprodukter, elektronikprodukter och industriprodukter.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!