Stora Ensos kartongtuber klan ersätta tuber av plast till kosmetikaförpackningar. (Bild Stora Enso)

Stora Ensos tub av kartong ersätter plast i kosmetikatuber

1 oktober, 2019ANNONS

Stora Enso lanserar en tub i kartong för kosmetika som ett nytt klimatvänligt alternativ till plasttuber. Kartongtuben är lämplig som primärförpackning för hudkrämer.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att man vill bli den ledande samarbetspartnern till ledande kosmetikavarumärken, som vill uppnå sina hållbarhetsmål genom att tillsammans utveckla klimatvänliga förpackningslösningar, som är både förnybara och återvinningsbara.

Stora Enso tillverkar själva behållaren av kartong med fettåligt barriärskikt, vilket gör tuben lämplig som primärförpackning för hudkrämer. Idag kan tubtillverkning av kartong minska användningen av plast med 70 procent jämfört med plasttuber. Stora Enso utvecklar även biokompositmaterial, som i framtiden kan ersätta plastkorken och tubmynningen.

”Kartongtuben ger kosmetikavarumärken ett konkurrenskraftigt nytt alternativ”, säger Henna Paakkonen-Alvim. (Bild Stora Enso)

”Vi ser en ökad efterfrågan på nya innovativa lösningar i återvinnbara material inom kosmetikabranschen. Den här tuben är ett bra exempel på hur vi tillsammans med kunderna och deras leverantörer driver på innovationer för att ta fram förpackningar för framtiden. Kartongtuben kommer att ge kosmetikavarumärken, som vill tilltala miljömedvetna konsumenter, ett konkurrenskraftigt nytt alternativ”, säger Henna Paakkonen-Alvim, Vice President, Innovation, Stora Enso Consumer Board division.

För tillverkningen av tuberna samarbetar Stora Enso med Aisa, som är en världsledande tillverkare av tubmaskiner. Kartongens driftsegenskaper har testats på Aisas utrustning för att säkra felfri och effektiv konvertering.

”Tillsammans med Stora Enso kan vi vara aktörer för förändring och på så vis driva förpackningsinnovationer framåt. Med kartong som ett nytt återvinnbart materialalternativ för våra maskiner kan Aisa fortsatt tillgodose behoven inom förpackningsindustrin med spjutspetsteknik”, säger Jacques Thomasset, R&D Director på Aisa.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!