Bruket i Eilenburg i kvällsljus. Stora Enso säljer nu pappersbruket, som sedan ska byggas om till produktion av wellpappråvara. (Bild Stora Enso)

Stora Ensos tyska pappersbruk omvandlas till wellproduktion

27 maj, 2021ANNONS

Stora Enso har undertecknat ett avtal om att avyttra sitt bruk i Eilenburg i tyska Sachsen till det schweiziska familjeföretaget Model Group. Bruket, som i dag producerar specialtidningspapper baserat på återvunnet papper, ska byggas om till produktion av wellpappråvara.

Eilenburg-bruket har en årlig produktionskapacitet på 310 000 ton specialtidningspapper och när affären är genomförd kommer Model Group att fortsätta papperstillverkningen en tid samtidigt som Stora Enso genom avtal åtagit sig att fortsätta att sälja och distribuera brukets pappersprodukter under en period på 18 månader. Därefter kommer Model Group att konvertera bruket för produktion av wellpappråvara.

”Vi är övertygade om att Model Group är rätt ägare för att säkerställa en långsiktig utveckling av bruket i Sachsen. Vi kommer att fortsätta att förse våra kunder med högkvalitativa pappersprodukter från Sachsen-bruket, åtminstone fram till slutet av 2022”, säger Kati ter Horst, chef för Stora Ensos division Paper.

Samtliga 230 medarbetare vid Sachsen-bruket kommer att överföras till Model Group i samband med transaktionen.

”Bruket i Sachsen passar perfekt in i vår värdekedja och vårt befintliga produktionsnätverk, och vi ser fram emot att få vidareutveckla anläggningen”, säger Daniel Model, VD och styrelseordförande på Model Group.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!