Cone Box har, förutom sin unika form, också ett förstärkt skydd för sågens svärd.

Stora Ensos well skyddar Husqvarnas motorsågar

13 september, 2018

Stora Enso Packaging Solutions har utvecklat wellpappförpackningen ”Cone Box”, som är en ny innovativ förpackningslösning till Husqvarnas motorsågar.

Den nya förpackningslösningen sparar in på transportkostnader, minskar reklamationer och är dessutom en vinnare för miljön. Cone Box har bidragit till att Husqvarna kunnat öka fyllnadsgraden med 37  procent, minska antal pallar med 5.300 stycken och minska antalet containrar med 180 stycken. Dessutom har Cone Box minskat koldioxidutsläppet med 190 ton.

”Cone Box” är en av anledningarna till att Stora Enso nu utsetts till Husqvarnas mest innovativa leverantör och tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen ”Innovation Award” vid Husqvarnas årliga tillställning för leverantörer.

I motiveringen till utmärkelsen nämner Husqvarna att Stora Enso satsar långsiktigt på kompetens, resurser och proaktivt engagemang för att förstå kundernas behov. Genom denna satsning har de bidragit till att Husqvarna kunnat uppnå sina ambitiösa mål kring utveckling och innovationer inom leveranskedjan på ett hållbart sätt.

”Vi är både stolta och glada över att få denna utmärkelsen från Husqvarna, som vi har ett flerårigt samarbete med. Vi arbetar kontinuerligt med innovation inom Stora Enso och tillsammans med kunder som Husqvarna har vi möjligheten att göra stor skillnad, såväl kostnadsmässigt som för miljön”, säger Fredrik Stensson, Sales Director, Stora Enso, Division Packaging Solutions.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!