I PulPacs Tech Center i Göteborg finns nu den första industriella och standardiserade produktionslinan för förpackningstillverkning med Dry Molded Fiber. (Bild PulPac)

Stort steg för PulPac: första industriella produktionslinan

23 juni, 2021ANNONS

Utvecklingen går snabbt hos Göteborgsbaserade PulPac – nu kan företaget visa upp den första industriella och standardiserade produktionslinan för förpackningar, tillverkade enligt företagets Dry Molded Fiber-koncept.

PulPac skriver i ett pressmeddelande att med den nu lanserade produktionslinan blir det lättare att skifta från plastkonvertering eller traditionell fiberformning till tillverkning enligt Dry Molded Fiber-principen. Förpackningsproduktion genom torrformning av cellulosafiber blir därmed ännu mer attraktivt för de förpackningstillverkare och varumärken, som vill leda en branschutveckling mot hållbara förpackningar.

PulPacs första standardiserade produktionslina har fått namnet PulPac Production Unit 300 ton (PU300) och den har utvecklats i nära samarbete med den taiwanesiska servopresspecialisten SEYI, danska airlaid-specialisten Dan-Web och TechTribe AB, ledande svensk leverantör av kompletta lösningar för industriell automation.

PulPac skriver att PU300 är baserad på väl beprövad teknologi och system. Materialet, som används för produktion, är vanlig massa, cellulosafiber, dvs. en råvara som är tillgänglig över hela världen.

Sanna Fager är Chief Commercial Officer på PulPac. (Bild LinkedIn)

”Mångsidigheten, kostnadsstrukturen och det faktum att Dry Molded Fiber är redo för marknaden öppnar spännande möjligheter för både fiber- och plastkonverterare. Om några år kommer det vara möjligt att tillverka torrformade fiberflaskor och andra komplexa produkter med Dry Molded Fiber”, säger Sanna Fager, Chief Commercial Officer på PulPac.

I PU300 bryts massan upp i separata fibrer i en kvarn. Fibrerna luftläggs på ett vakuumband och bildar en fluffig fibermatta, som beläggs med giftfria additiv och lamineras med tissue. Därefter pressas mattan i en livsmedelsklassad, elektrisk servopress med en kraft på 300 ton, till produkter med 0,2 sekunders hålltid, vilket möjliggör en produktionscykel på 3,5 sekunder. Allt icke-använt material återcirkuleras, vilket ger nästan hundraprocentig materialeffektivitet.

PulPac PU300 är konstruerad som en modulär industriell produktionslinje, redo för livsmedelsklassad högvolymsproduktion av torrformade fiberprodukter. Den första demonstrationslinjen finns nu i PulPacs Tech Center i Göteborg, där industriell tillverkning av livsmedelsklassade, hållbara skedar av ren cellulosafiber har börjat. Den årliga kapaciteten är upp till 230 miljoner skedar.

Enligt PulPac är engångsbestick ett mycket intressant segment för tillverkning med Dry Molded Fiber och andra intressanta produkter omfattar tråg, lock, skålar, etc.

”PU300 plattformen är en milstolpe för oss”, säger Linus Larsson. (Bild PulPac)

Den torra processen gör att PulPac PU300 kan köras extremt snabbt. Cykeltid och produktion är i nivå med plasttillverkning och upp till tio gånger snabbare än konventionell fiberformning (typ ”äggkartongstillverkning”). Dessutom slösas inga värdefulla vattenresurser i Dry Molded Fiber, som heller inte påverkar avloppsinfrastrukturen. Processen är mycket mer energieffektiv än konventionell fiberfomning och möjliggör materialeffektivitet på upp till 99 procent med återvinning in-line. Sammanfattningsvis ger dessa processfördelar upp till 90 procent lägre koldioxidutsläpp till enhetskostnader i nivå med plast.

”PU300 plattformen är en milstolpe för att göra prisvärda fiberbaserade förpackningar tillgängliga i hela världen. För att möta det stora intresset från varumärken och tillverkare, skalar vi nu leverantörskedjan genom att bygga ett globalt nätverk av världsledande leverantörer av torrformad fiber. Vi välkomnar tillverkare, maskinbyggare, varumärken och fiberleverantörer att tillsammans med oss förvandla branschen inifrån”, säger Linus Larsson, VD och grundare.

Den kompletta och standardiserade produktionslinan PulPac Production Unit 300 ton. (Bild PulPac)

 

 

 

 

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!