Med en speciell teknik kan italienska Grifal tillverka ”single face” wellpapp med extra höga ”vågor, som gör cushionPaper-materialet lämplig till stötdämpning och utfyllnad. (Bild Grifal)

Stötdämpande pappersmaterial ett alternativ till bubbelplast

3 augusti, 2020ANNONS

Italienska wellpappspecialisten Grifal spa har utvecklat pappersmaterialet cushionPaper, som är ett alternativ till plastbaserad foam, bubbelfolie, expanderad polystyren, etc. och kan användas som stötdämpare och utfyllnadsmaterial vid transport och hantering av ömtåliga produkter.

Grifal skriver att cushionPaper tillverkas med företagets egenutvecklade cArtù®-teknologi, som minskar den mängd papper, som krävs för att producera ett ark wellpapp, med en tredjedel. Med tekniken kan man också skapa 10 till 20 millimeter höga ”vågor” och generera 50 procent fler vågor i en given materiallängd av wellpapp.

Tekniken innebär att man kan producera ett så kallat ”single face” wellpappmaterial med högre ”vågor” än konventionell wellpapp och som därför lämpar sig utmärkt för stötdämpande ändamål och som även kräver mindre mängd material om det används till utfyllnad i exempelvis transportförpackningar.

cushionPaper är avsett för stötdämpning av känsliga och ömtåliga produkter… (Bild Grifal)

cushionPaper tillverkas av FSC-certifierat återvunnet eller återvinningsbart papper och kan användas direkt i befintliga maskinlösningar. Materialet finns i olika utföranden och i rullar eller ark.

Grifal skriver att materialet är mycket mångsidigt och effektivt skyddar känsliga ytor och dämpar vibrationer, skakningar och annan yttre påverkan vid transporter och annan hantering. cushionPaper är mycket flexibelt och kan användas för att förpacka och skydda föremål av alla tänkbara former och profiler.

Agent för Grifal i Norden och Baltikum är företaget SBD Fransson AB i Åskloster och dess ägare Sten Fransson.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!