Bunkerslag i solsken. Vädergudarna var på sitt bästa humör, när förpackningsgolfen avgjordes på Vasatorps golfklubb utanför Helsingborg. (Bild Bo Wallteg)

Strålande solsken när årets förpackningsgolf avgjordes

23 augusti, 2019ANNONS

Den 22 augusti arrangerades Packaging Cup och Packaging Open Golf för första gången som en gemensam tävling för alla golfspelande förpackningsproffs. En lagtävling och individuell tävling sammanslagen till en stor golffest för hela förpackningsbranschen.

Intresset för att spela golf tillsammans med kunder och kolleger var större än någonsin, när årets stora branschtävling i golf avgjordes under ypperliga yttre förhållanden på Vasatorps GK utanför Helsingborg. Classic Course-banan var blöt under morgontimmarna av nattens dagg och när startskottet gick kl. 09.00 var det inte mycket rull, som erbjöds spelarna.

Hela 96 spelare i 48 lag hade tävlingsteamet med Hasse Friedsam, nord emballage, och Vasatorps GK:s klubbchef Pelle Sättare lyckats trycka in på de 18 hålen. Allt för att så många som möjligt skulle få vara med och spela.

”Intresset för årets sammanslagna golftävling har varit över all förväntan. Det visar att ett plus ett kan bli större än två. Jag vill rikta ett stort tack till årets sponsorer PIVAB SYD, PIAB, EMPACK och EOC GROUP som gör denna branschgolf möjlig. Vi hoppas att även nästa år kunna samla branschen till en gemensam golftävling i lag och individuellt spel. Årets upplaga är det första i ett samarbete mellan tre välkända aktörer i branschen, nord emballage, Svenska Förpackningsgillet och Packmarknaden. Vi planerar redan för nästa års tävling”, säger Marcus Peterson, chefredaktör på Packmarknaden.

Årets tävling avgjordes i strålande solsken och när spelarna omkring klockan 14 kom in till klubbhuset väntade inte bara en välförtjänt stadig lunch utan också ett dignande prisbord tack vare såväl sponsorer som spelare.

Under applåder premierades de första tre i lagtävlingen Packaging Cup och de första fem i den individuella tävlingen tillsammans med vinnarna av ”Längsta drive” och ”Närmast flagg”.

Fyra damer fanns bland årets deltagare och för att uppmuntra fler damer var de också bland de första att få priser från det välfyllda prisbordet, som inte tog slut förrän den 43:e spelaren i den individuella tävlingen tagit sitt pris. Och för den som kom sist väntade ett särskilt pris…

Fyllda med minnen och med antingen priser eller revanschlusta skildes vi alla åt, för att omgående börja ladda för nästa års Packaging Cup/Packaging Open Golf . Så svårt ska det väl inte vara att ro hem den där pokalen!

Text Marcus Peterson

Några resultat:
Årets vinnare i lagtävlingen blev Maskinum AB med Bo Larsson och Fredrik Hellgren, tvåa kom Vikens Plastkonsult med Jan Westman och Eskil Berg och trea blev Nordic Pack AB med Stefan Jonsson och Mikael Kun.

Individuellt vann samma Bo Larsson från Maskinum, följd av Preben Bagger, PKI Supply A/S, och Daniel Telford, Heberleins i Båstad AB på tredje.

Hål 4 var också en utmaning i att komma närmast flaggan och där var Daniel Åberg från Habasit AB närmast med 0.96 meter. Längsta drive, som avgjordes på hål 11, togs hem av Max Alexandersson från Ruter AB.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!