EFI:s bläckstrålebaserade digitala smalbanepressar under varumärket Jetrion ska nu ingå i Xeikons  utbud av digitalpressar för etikettryck.

Strategiskt partnerskap inom digitalt etikettryck

6 november, 2017

Ett intressant strategiskt samarbete har ingåtts mellan teknologiföretaget Electronic for Imaging (EFI), beläget i Silicon Valley i Kalifornien och digitalpressleverantören Xeikon, som är en division inom Flint Group och som är beläget i Eede i Nederländerna..
Partnerskapet innebär att Xeikon på exklusiv basis ska ta hand om försäljning, service och support av EFI:s Jetrion®-produkter, som är digitala och bläckstrålebaserade smalbanepressar för produktion av etiketter.

I samarbetet ingår att Jetrions digitala etikettsystem blir en av del av Xeikons portfölj, som inrymmer såväl torrtoner-baserade som UV-bläckstråle-baserade digitala pressar för den självhäftande etikettmarknaden.

”När vi nu utökar vår portfölj inom industriella bläckstråleprodukter och satsar på marknadsinvesteringar och resurser, så var det ett självklart val för oss att välja Xeikon, en av de obestridda ledarna inom digitalt etikettryck, som den perfekta partnern för att fortsätta en pålitlig försäljnings- och serviceverksamhet för Jetrion-produkter”, säger EFI:s VD Guy Gecht i en kommentar till samarbetet.

”Xeikon blir den perfekta partnern att marknadsföra och ge service och underhåll till EFI:s Jetrion-produkter. Xeikon har nästan 30 års erfarenhet av digitaltryck och med över 500 digitalpressar installerade över hela världen är vi en erkänd ledare på den digitala  självhäftande etikettmarknaden. Vi har det bredast digitaltrycksutbudet på marknaden och vårt världsomspännande service- och supportnätverk kommer nu även att komma Jetrion-kunderna till del”, säger Benoit Chatelard, som är VD för Digital Solutions inom Flint Group, där Xeikon ingår.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!