Med det mobila testlabbet kan Stretch nu erbjuda kunder i Norden säkra sträckfilmstestningar på plats. (Bild Stretch)

Stretch först i Norden med ett mobilt testlabb för sträckfilm

3 februari, 2021ANNONS

Sträckfilmsspecialisten Stretch M/T Svenska AB i Järfälla blir först i Norden som kan utföra sträckfilmstester på plats ute hos kunderna.

”Vi har varit ledande i sträckfilmstester genom flera år. Nu var det dags att ta nästa steg i utvecklingen med de krav som ställs på våra kunder som emballerar sina produkter med sträckfilm”, säger Stretchs VD Jens Hellström.

Stretch skriver i ett pressmeddelande att med Stretchs och italienska sträckfilmsbolaget Manupackagings mobila testlabb ”Mobile test engineering lab” kan man nu utföra tester av kvaliteten på kundens maskinutrustningar för sträckfilmning, vilket ger tillförlitligare resultat än tester på ett stationärt testlabb med annan maskinutrustning.

”På ett fast testlabb kan det stå en ny sträckfilmsmaskin, som ger fantastiska resultat med kundens pallar. Men skall de sedan överföra inställningarna till kundens äldre maskiner, så blir det varken enkelt eller helt rättvist. Det blir som att ställa en Formel 1-bil mot en Volvo Amazon och förvänta sig samma resultat”, säger Jens Hellström.

Stretch skriver att logistik- och transportvärlden har förändrats avsevärt under de senaste åren, vilket resulterat i ett behov av att införa nya regler. Laster och gods kan utsättas för olika faktorer och påfrestningar under distributionscykeln, som kan leda till stora skador både på gods och hanterare.

Med avsikt att förbättra transportsäkerheten har EUMOS (European Safe Logistics Association) skapat EUMOS 40509-metoden, vars syfte är att garantera lastens säkerhet och styvhet. Det testet kan Stretch nu utföra med den mobila testmaskinen.

”Lastsäkerhet har blivit en prioritet för hela branschen. Säkerställer vi att kundens sträckfilmningar är stabila, bidrar det till reducerade reklamationer och gör det även säkrare för transportörerna och deras anställda. Våra tester har normalt en plastreducering mellan 20 och 60 procent, vilket gör att kunden sparar pengar samtidigt som de reducerar sina koldioxidutsläpp – vilket är nog så viktigt idag”, avslutar Jens Hellström.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!