Tyska Metten Fleischwaren förpackar sina populära korvar i plasthinkar från danska RPC Superfos.

Superfos stora plasthinkar håller tyska korvar färska

19 juni, 2017ANNONS

Kan man använda stora plasthinkar som förpackningar till korv? Ja, det tycker i varje fall tyska köttproducenten Metten Fleischwaren, som använder plasthinkar med syrebarriär från danska RPC Superfos till flera av sina korvkvaliteter.
Mettens huvudmålgrupper för de stora förpackningarna är partihandeln och matserviceindustrin och där finns det flera fördelar med plasthinkarna, inte minst för de som arbetar i storkök och matsalar.

Enkel hantering, låg vikt, hållbarhet och utseende – det är vad Tobias Metten, direktör för det tyska familjeföretaget Metten Fleischwaren, framhäver, när han blir ombedd att nämna vilka fördelar han ser hos plasthinken SuperLift® från RPC Superfos.

Företaget använder denna förpackningslösning till fem olika typer av korv som säljs till partihandeln. En av varianterna är Tysklands favoritkorv, en Bockwurst-korv som kallas ”Dicke Sauerländer”. 

”I storkök där man tillagar många måltider korv varje dag tenderar de tomma förpackningarna att vara skrymmande och därmed ta upp mycket arbetsplats. Men SuperLift®-hinkarna är stapelbara – där det finns plats för en hink, finns det plats för en hel trave tomma hinkar”, förklarar Tobias Metten.

Den hink, som Metten använder till sina korvar, är en SuperLift®-plasthink, som rymmer 4,6 liter. För att uppnå lång hållbarhet på korvarna autoklaverar Metten produkterna vid mycket hög temperatur under en och en halv timme. I hinkarna, som är etiketterade med IML-teknik (in-mould labelling) och har en folieförsegling under locket, får korvarna sedan en hållbarhet på nio månader i rumstemperatur.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!