Bilden visar ett tryckprov med CrownBoard Prestige med ytvikten 170 gram/kvadratmeter. (Bild BillerudKorsnäs)

Superlätta kartongkvaliteter lanseras av BillerudKorsnäs

5 augusti, 2021ANNONS

BillerudKorsnäs Cartonboards kartong CrownBoard Prestige® är specialutvecklad för premiumprodukter inom exempelvis drycker, konfektyr, kosmetika och läkemedel samt för den grafiska industrin. Kartongen finns nu i två nya, superlätta kvaliteter.

De nya CrownBoard Prestige-kvaliteterna, som produceras i den supermoderna kartongmaskinen KM7 i BillerudKorsnäs bruk Gruvön, finns nu i två nya, låga ytvikter – 170 respektive 200 gram/kvadratmeter – och enligt bolaget kombinerar de styrka och formbarhet med utmärkt tryckyta. Båda kartongkvaliteterna består av 100 procent nyfiber i tre skikt.

Prov på CrownBoard Prestige 200 g/m2, tryckt med CMYK offsettryck, blank UV-lack, svart blankt screentryck, präglad mikrograverad metallfolie och vattenbaserad trycklack. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att kunderna nu kan välja en kartong med låg ytvikt, som minskar hela förpackningens vikt, utan att behöva kompromissa med förpackningsegenskaperna. Låg vikt betyder också sänkta kostnader och minskad miljöpåverkan, eftersom det går åt mindre råvara och energi.

”De låga basvikterna breddar sortimentet och öppnar också nya möjligheter för den grafiska industrin, exempelvis i form av snygga och starka bokpärmar samt vykort och gratulationskort som ger levande färger och en verklighetstrogen bildåtergivning. Kartongen är dessutom framtagen för att ge utmärkta resultat med trycktekniker som prägling, folieprägling, laminering och effektlackering”, säger Anders Gathu, marknadschef för BillerudKorsnäs Cartonboard.

Med de nya, låga ytvikterna finns nu CrownBoard Prestige med totalt tio olika ytvikter – från 170 till 400 g/m2. CrownBoard Prestige® har utvecklats för att uppfylla de högt ställda förväntningarna hos tillverkare av premiumkonsumtionsvaror, till exempel finare drycker, konfektyr, kosmetika och läkemedel, samt inom den grafiska industrin.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!