Den svårsläckta branden vid BillerudKorsnäs bruk i Gävle tog flera timmar att släcka, men förväntas inte påverka produktionen vid bruket. (Bild BillerudKorsnäs)

Svårsläckt brand i helgen vid BillerudKorsnäs bruk i Gävle

20 maj, 2019ANNONS

BillerudKorsnäs massa- och kartongbruk i Gävle drabbades av en svårsläckt brand i helgen. Produktionen väntas dock inte påverkas.

Branden upptäcktes vid 02.00-tiden natten till söndag den gångna veckohelgen. Enligt medieuppgifter brann det i en takkonstruktion i tornbyggnad, 25 meter över marken. Brandhärden fanns mellan inner- och yttertak och bedömdes av Gästrike Räddningstjänst som svårsläckt. Först framåt lunchtid på söndagen var branden helt släckt.

En anställd på bruket ska ha rökskadats i samband med branden. Skadorna var dock inte allvarliga – personen behandlas med syrgas på platsen och behövde inte uppsöka sjukvården.

Även om branden var svårsläckt och pågick under flera timmar, så bedöms inte skadorna vara så allvarliga att de påverkar driften vid bruket. För närvarande pågår underhållsarbete vid bruket vilket innebär att produktionen ändå var stoppad.

”Branden var i en begränsad del av verksamheten. Den byggnaden innehåller processtöd, och det pågår underhållsarbete. Så det var ändå en planerad avstängning”, sade Anna Helsén, tillförordnad presschef på BillerudKorsnäs, till Dagens industri.

Vid BillerudKorsnäs bruk i Gävle tillverkas vätskekartong och liners. Produktionskapaciteten för kartong uppges till 740.000 ton per år, vilket motsvarar vätskekartong till 200 miljoner enportions dryckesförpackningar per dag.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!