Marcus Lidstedt och Ylva Carlsson från Svensk Plaståtervinning var glada mottagare av Livsmedelshandlarnas Hederspris. (Bild Svensk Plaståtervinning)

Svensk Plaståtervinning vann prestigefylld utmärkelse

20 september, 2019ANNONS

Dagligvarugalan 2019 gick den prestigefyllda utmärkelsen ”Livsmedelshandlarnas Hederspris” till företaget Svensk Plaståtervinning, som i Motala driver en av Europas största och effektivaste anläggningar för insamling och sortering av plastförpackningar.

Motiveringen till priset löd:
Med innovationskraft och målinriktat arbete har vinnaren av 2019 år Hederspris från Livsmedelshandlarna visat hur man på ett konstruktivt sätt tar sig an ett av vårt samhälles stora ödesfrågor. Pristagaren är ett bra exempel på hur privata initiativ kan driva utvecklingen åt rätt håll när det offentliga inte hänger med.

”En otrolig ära att få den här hedersutmärkelsen”, säger Svensk Plaståtervinnings VD Mattias Philipsson. (Bild Svensk Plaståtervinning)

”Vilken otrolig ära att få ta emot den här hedersutmärkelsen. Det gör oss väldigt stolta. Det här är ett kvitto på att det vi gör är ett steg i rätt riktning mot en bättre och mer hållbar framtid”, säger Mattias Philipsson, VD på Svensk Plaståtervinning.

I våras invigdes Svensk Plaståtervinning nya sorteringsanläggning i Motala (Läs HÄR). Anläggningen har kapacitet att ta emot alla plastförpackningar från svenska hushåll och kan genom sin effektivitet kraftigt öka återvinningen och samtidigt minska klimatpåverkan från plastförpackningar.

”Vi har full koll på den insamlade plasten och kan spåra plastförpackningarna genom hela värdekedjan. Plast är ett fantastiskt material, som bland annat bidrar till lättare transporter och mindre matsvinn, men plast som inte återvinns är slöseri med våra resurser”, säger Mattias Philipsson.

Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap. Galan har funnits i elva år och syftar till att uppmärksamma alla duktiga företag och medarbetare som finns inom dagligvaruhandeln.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!