Två smoothieprodukter från brasilianska mejeriföretaget Betânia Lácteos lanseras nu i lättviktsförpackningar från svenska Ecolean. (Bild Ecolean)

Svenska Ecolean lanseras på brasilianska mejerimarknaden

17 augusti, 2020

Svenska förpackningstillverkaren Ecolean, med huvudsäte i Helsingborg, har nu expanderat även till den brasilianska mejerimarknaden. Tillsammans med inhemska mejeriföretaget Betânia Lácteos har Ecolean lanserat sin lättviktsförpackning Ecolean® Air för två av mejeriets smoothieprodukter.

Betânia Lácteos är den största mejeriproducenten i nordöstra Brasilien och de aktuella smoothie-produkterna lanseras under varumärket Bat Gut, som redan på 1990-talet var något av en pionjär inom användande av flexibla förpackningar och som nu förnyar sin image genom att använda Ecoleans flexibla förpackningskoncept.

”Vi är stolta över att kunna erbjuda vår förpackningslösningar till flytande produkter inom den brasilianska livsmedelsindustrin. Våra lättviktsförpackningar används på alltfler marknader runt om i världen och lanseringen av produkter från Betânia Lácteos markerar vårt inträde på den expansiva brasilianska marknaden” säger Andreas Jeppson, regionchef Americas hos Ecolean.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!