Ecolean har varit aktiva på den tyska marknaden i flera år – nu har man också etablerat sitt första försäljningskontor i landet. (Bild Ecolean)

Svenska Ecolean stärker sin närvaro på tyska marknaden

16 juni, 2021ANNONS

Svenska flexibla förpackningstillverkaren Ecolean, med huvudsäte i Helsingborg, stärker nu sin närvaro på den tyska marknaden genom att öppna sitt första försäljningskontor i landet.

Det tyska kontoret är beläget i Darmstadt och är Ecoleans 15:e försäljningskontor runt om i världen. Ecolean skriver i ett pressmeddelande att man på kort tid mer än fördubblat antalet säljkontor på global basis från sju till 15 stycken.

Martin Christ är nyutnämnd regional försäljningsdirektör i Tyskland. (Bild Ecolean)

Även om man först nu etablerat ett säljkontor i landet, så har Ecolean varit närvarande och aktiva på den tyska marknaden i flera år. Företagets lätta och flexibla förpackningslösningar för flytande livsmedel utgör ett alternativ till traditionella förpackningsformat och Ecolean ser en stor potential i den tyska marknaden, som anses vara en av världens största marknader för aseptiska förpackningar.

Nyutnämnd regional försäljningsdirektör och chef för det nya säljkontoret i Darmstadt är Martin Christ, som därmed blir Ecoleans första lokala representant i Tyskland.

”Ecolean har mycket att erbjuda livsmedelsindustrin i Tyskland. Företagets unika förpackningslösning med högeffektiva fyllningslinjer och hög livsmedelssäkerhet passar perfekt in i den utveckling, som vi ser framöver i Tyskland. Konsumenterna kräver redan nya och mer hållbara lösningar”, säger Martin Christ.

—————————————————
Ecoleans förpackningar är 50-60 procent lättare än andra typer av förpackningar för flytande livsmedel, vilket ger fördelaktiga minskningar av miljöpåverkan under hela förpackningens livscykel. Ecoleans förpackningar finns i olika storlekar, från 200 ml till 1.500 ml för produkter som kräver kyltransport och -förvaring och från 125 ml till 1.000 ml för icke-kylda produkter.
Tidigare i år registrerade Ecolean sig på Science Based Targets-initiativet och anpassar sina klimatåtgärder till det mest ambitiösa målet i Parisavtalet, för att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader Celsius år 2030.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!