Svenska fiberlocket Liplid tar nu plats hos hamburgrkedjan Max och kommer att finnas i kedjan samtliga svenska restauranger. (Bild Liplid)

Svenska fiberlocket Liplid tar plats hos hamburgerkedjan Max

18 mars, 2022ANNONS

Det svenska fiberlocket Liplid, som nyligen belönats med en World Star, inleder ett samarbete med restaurangkedjan Max Burgers och kommer att finnas på samtliga Max-restauranger i Sverige, där det ska ta plats som lock på de cirka två miljoner dryckesbägare med kaffe, som Max säljer varje år.

Till skillnad för andra dryckeslock placeras Liplid innanför bägarkanten vilket underlättar drickandet. (Bild Liplid)

Liplid-locket, som ersätter konventionella bägarlock av plast, är 100 procent återvinningsbart och 100 procent biologiskt nedbrytbart. Liplid tillverkas genom torrformning av biobaserat fibermaterial från svensk råvara, gran och tall. Till skillnad från andra lock till dryckesbägare så appliceras Liplid-locket innanför bägarens överkant, vilket gör att konsumenten dricker från kanten av bägaren i stället för från en öppning i locket.

”För oss på Max är samarbetet en perfekt lösning. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet och vår meny för att minska vårt klimatavtryck. Samtidigt vill vi alltid förbättra upplevelsen för våra gäster. Därför har vi efter analyser fastnat för Liplid som det bästa kaffebägarlocket på marknaden”, säger Malin Laurén, inköpschef på Max.

Jesper Berthold är VD på Liplid AB. (Bild RISE)

Liplid-locket är utvecklat av Liplid AB (f.d. UniCup Scandinavia AB) tillsammans med Research Institute of Sweden (RISE). Locket produceras i Sverige. För Liplid AB är samarbetet med Max ett välkommet erkännande, vid sidan av den prestigefyllda World Star-utmärkelsen, som man erhöll i fjol. (Läs HÄR)

”För Max är hållbarhet inte bara ord, det är också en naturlig del i deras värderingar och agerande. De är dessutom noga med att fokus på hållbarhet kombineras med en positiv upplevelse för gästen”, säger Jesper Berthold, VD på Liplid AB och med ett förflutet som ansvarig för förpackningsutveckling och produkttest inom RISE Bioekonomi.

N.B.: Bägarlocket Liplid tillverkas med Göteborgsbaserade företaget PulPacs uppmärksammade torrformningsteknik ”Dry Molded Fiber”.
”Liplid-locken har möjliggjorts med vår fiberformningsteknik och vi kommer även att tillverka de första volymerna Liplid-lock i vår produktionslina i Göteborg”, berättar PulPacs kommunikationschef Ann Dynehäll för packnews.se
Liplid-locket blir den andra PulPac-produkten på kort tid, som introduceras på den svenska marknaden – nyligen har papptubstillverkaren Scandicore offentliggjort att man kommer att ersätta papptubernas ändlock i plast med torrformade fiberbaserade förslutningslock, tillverkade med ”Dry Molded Fiber”-teknik. (Läs HÄR)

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!