”Mycket tråkigt att behöva ta till dessa åtgärder, men i denna extraordinära situation är det absolut nödvändigt”, säger Carin Kindbom. (Bild Svenska Mässan)

Svenska Mässan Gothia Towers varslar 300 pga corona-viruset

20 mars, 2020ANNONS

Mäss-, kongress- och mötesarrangören Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg varslar 300 medarbetare om uppsägning till följd av corona-viruset.

Svenska Mässan skriver i ett pressmeddelande att med anledning av corona-viruset (Covid-19) och de mötes- och reserestriktioner som Sverige och ett flertal länder har infört, har företaget, liksom övriga inom besöksnäringen, sett en kraftig nedgång av bokningar och genomföranden av såväl evenemang som hotell- och restaurangverksamheten.

”Mot bakgrund av denna komplexa situation i ett mycket osäkert läge måste vi anpassa verksamheten och våra kostnader för att begränsa de negativa konsekvenserna”, säger Carin Kindbom, VD och koncernchef på Svenska Mässan Gothia Towers.

Svenska Mässan Gothia Towers drivs i privat stiftelseform och har drygt 900 anställda. Man bedriver mäss-, kongress- och mötesverksamhet, har fem publika restauranger och med sina 1.200 rum är Gothia Towers ett av Europas största hotell.

”Vi arbetar nu på alla sätt med att anpassa oss till den uppkomna affärssituationen. Vi flyttar evenemang framåt i tiden och arbetar aktivt med lösningar för framtiden. Vi kommer dessutom att tillämpa korttidspermittering för att kunna behålla så många som möjligt av alla våra värdefulla medarbetare. Det är naturligtvis mycket tråkigt att behöva ta till dessa åtgärder, men i denna extraordinära situation är det absolut nödvändigt”, säger Carin Kindbom.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!