Svenska Rosti Group har tillverkning i ett tiotal länder runt om i världen. Bilden visar koncernens anläggning i Polen. (Bild Rosti)

Svenska Rosti Group förvärvar formsprutningsföretag i USA

12 januari, 2022ANNONS

Svenska formsprutningsspecialisten Rosti Group, som ingår i investmentbolaget Nordstjernan, har förvärvat det USA-baserade formsprutningsföretaget Plastic Components Inc (PCI). Säljare är investmentföretaget MPE Partners (Morgenthaler Private Equity).

Rosti Group skriver i ett pressmeddelande att förvärvet avsevärt stärker Rostis marknadsposition över hela USA och breddar Rosti-koncernens globala närvaro.

Rosti Groups svenska tillverkningsanläggning ligger i småländska Gislaved. (Bild Rosti)

Rosti Group, som grundades för över 75 år sedan, är ett globalt plastformsprutningsföretag och kontraktstillverkare och betjänar ledande tillverkare inom förpackningar, hushållsapparater, företagsmaskiner, medicin och bilsektorer. Rosti har sitt huvudkontor i Malmö och har – förutom nyförvärvet i USA – tillverkningsenheter och kontor i Sverige (Gislaved), Kina, Tyskland,Malaysia, Polen, Rumänien, Turkiet och Storbritannien.

Jonas Persson är koncernchef och VD för Rosti Group. (Bild Rosti)

”Tillväxt genom sammanslagningar och förvärv är en viktig del av Rostis strategi och vi fortsätter att leta efter högkvalitativa företag, som strategiskt kan förbättra vår verksamhet och skapa meningsfulla möjligheter för våra kunder och anställda. PCI har ett stort kunnande inom ingenjörs- och processteknik och är ett välskött företag som gör just det, de är en fantastisk partner för Rosti”, säger Jonas Persson, koncernchef och VD för Rosti Group.

PCI, som grundades 1989, tillverkar termoplastkomponenter för en mängd olika marknadstillämpningar. Företaget har huvudkontor i Germantown, Wisconsin, och ytterligare enheter i Cary, North Carolina och Clearfield, Utah. PCI:s koncernchef och VD Derrill Rice, kommer även efter Rostis förvärv att fortsätta att leda företaget.

Inga detaljer om köpeskilling eller andra villkor har offentliggjorts.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!