Fiberbaserade förpackningar hittar hela tiden nya områden.

Swappa för en ny förpackningslösning

2 juni, 2021ANNONS

SWAPP med ett extra P för papper är en förpackningslösning från BillerudKorsnäs med en rad olika fiberbaserade material. Lösningen möjliggör övergången från plast till papper och hjälper varumärkesägaren att hitta nya förpackningar.

SWAPP är en smidig och sömlös samarbetsprocess där BillerudKorsnäs tar ansvar för varumärkesägares och återförsäljares resor mot pappersförpackningslösningar.

”FMCG-förpackningsmarknaden befinner sig i en omvandlingsfas – enorma förändringar måste ske om varumärkesägare och återförsäljare ska uppfylla direktiv och uppfylla företagens åtaganden 2025. Med SWAPP-erbjudandet ger BillerudKorsnäs hållbara pappersalternativ som en lösning på företagens största utmaningar: minskad användning av plast, minskat koldioxidutsläpp och ökad återvinningsgrad”, säger Patrik Bosander, Director Packaging Solutions på BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs ansvar för hela processen från A till Ö. Inom ett projekt övervakar bolaget samtliga nödvändiga steg. Man tillhandahåller materiell expertis, industriell erfarenhet, ett nätverk av konverterare och designers och hjälper kunden att förbereda sig för en fullskalig industriell förpackningsproduktion.

”SWAPP handlar om att fokusera på behov och marknadskrav hos varumärkesägare och återförsäljare när de skiftar till papperslösningar. Våra ledare för varumärkesägare och projektgrupper samarbetar med nyckelfunktionerna inom varumärkesägarens organisation — förpackningsutveckling, varumärkeshantering, produktion – för att leverera papperslösningar som är ”on brand” och lämpar sig för sin egen produktionsskalning. Vi står för alla moment i leveranskedjan: från varumärkets produktionshall och anpassning av fyllningsmaskiner, till konvertering och vägledning till skickliga partners och i slutändan till våra egna pappersbruk och innovationsteam”, säger Kristopher Fain, Director Solutions Sales, BillerudKorsnäs.

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!