Emballator Tectubes har tillsammans med Tine tagit fram aluminiumtuber för mjukost, som blivit en framgång i Norge. (Bild Tectubes)

Tectubes aluminiumtuber för ost blev en succé hos norska Tine

13 mars, 2020ANNONS

Svenska företaget Emballator Tectubes, med produktionsenheter i Hjo och Åstorp, har tillsammans med norska mejeriföretaget Tine tagit fram en aluminiumtub för mjukost, som blivit något av en succé i vår grannland.

”Vi planerar att tillverka cirka tre miljoner tuber om året i ett inledningsskede”, säger försäljningschef Göran Öhrn. (Bild Tectubes)

Tectubes har tagit fram två tuber till Tine. Den ena för skinkost och den andra för baconost.

”Vi planerar att tillverka cirka tre miljoner tuber om året i ett inledningsskede. Sedan får vi se hur allt utvecklas. Vår förhoppning är att Tine släpper fler smaker, så att vi får ta fram fler tuber till företaget i framtiden”, säger Göran Öhrn, försäljningschef, Emballator Tectubes.

Mejeriföretaget Tine levererar flera produkter till olika livsmedelsbutiker. I Norge har det tidigare endast funnits en leverantör av tubost, nu finns det två, och det har uppskattats av de norska kunderna.

————————————————
Emballator-gruppen ingår i Jönköpingsbaserade koncernen Herenco, som består av 33 bolag och 1.133 anställda. Tillsammans omsatte företagen i Herenco 3,3 miljarder kronor under år 2019.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!