På en skärm visas kontrollen av wellpapplådornas falsning i realtid.

Teknik för falskontroll fick pris som bästa innovation

20 oktober, 2017

Tyska tryckpress- och stansspecialisten Bobst har utvecklat en lösning för effektiv kontroll av falsade wellpapplådor, som belönats av wellpapporganisationen FEFCO med Gold Award for Best Innovation 2017. Priset delades ut i samband med FEFCO:s tekniska seminarium i Wien 11 till 13 oktober.

Bobsts nya kontrolkoncept, som fått namnet Premium Gap Control, är en fristående enhet, som placeras direkt efter produkträknaren på en flexopress med integrerad limning och falsning. Bobst uppger att lösningen säkerställer en 100-procentig kontroll av vikningsprocessen av levererade wellpapplådor. Systemet kontrollerar att falsningen är utförd enligt exakta specifikationer och med högsta kvalitet. Systemet tar också bort förpackningar, som inte uppfyller kraven, vilket ger resursbesparingar och minskat spill samt reducerar operatörstid för kontroll.

I Bobst Premium Gap Control-enheten scannas varje frammatad bunt med vikta wellkpapplkådor på båda sidor. På en användarvänlig skärm visas hur falsningen av varje enkild låda är utförd: om systemet visar grönt, är resultatet i enlighet med uppsatta specifikationer och kvalitetskrav, men om skärmen visar rött, så tas den aktuella bunten bort från produktflödet.

”Vi är mycket stolta över att FEFCO-juryn erkänner betydelsen av denna innovation och de stora fördelar den kommer att ge kunderna”, säger Yves Bletterie, försäljningschef för Bobst Lyon.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!