Sealed Airs nya förpackningsteknik för hårdost använder skonsam ”mjukvakuum”. (Bild Sealed Air)

Teknik med ”mjukvakuum” ger skonsammare inpackning av ost

16 november, 2020ANNONS

Sealed Air har utvecklat en ny förpackningsteknik för hårdost, som innebär att man använder skonsam ”mjukvakuum” vid förslutningen.

”Mjukvakuum”-tekniken innebär i princip att den flexibla plastförpackningen försiktigt och fullständigt töms på luft, men utan att undertrycket (vakuumet) blir så stort att det negativt påverkar själva osten i förpackningen.

Sealed Airs innovativa ”mjukvakuum”-förpackare Cryovac SVS45. (Bild Sealed Air)

Enligt Sealed Air innebär tekniken att man uppnår fördelarna med vakuumförpackning med krympfilm samtidigt som man bevarar osten kvalitet, textur och smak.

Tekniken, som fått beteckningen Cryovac SVS45, är lätt att installera i en befintlig ostförpackningslinje och ger en helautomatisk och operatörsfri förpackningsprocess.

Sealed Air skriver att tekniken ger ekonomiska fördelar i form av låga underhållskostnader, energibesparingar, etc. Osten kan även packas direkt från saltlake.

Cryovac SVS45 kan användas till ostblock i allt från konsumentstorlekar (ca 500 gram) till stora industriformat (ca 25 kilo). Systemet kan hantera ostförpackningar med en linjär hastighet av 5 till 12 meter per minut, vilket innebär en produkthastighet av 10 till 40 produkter per minut, beroende på ostens vikt och ostblockets form.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!