För att stödja sjukvårdens arbete i samband med Covid-19-pandemin donerar Tetra Laval.gruppen cirka 110 miljoner kronor till olika frivilligorganisationer.

Tetra Laval ger 110 miljoner kr till hjälpinsatser mot Covid-19

1 april, 2020ANNONS

Tetra Laval-gruppen, där bl a globala företagen Tetra Pak och Sidel ingår, skänker cirka 110 miljoner kronor (10 miljoner euro) till hjälpinsatser i samband med Covid-19-pandemin.

Donationen från Tetra Laval är avsedd att stödja det globala arbetet för att minimera corona-krisen och pengarna ska gå till olika frivilligorganisationer, som stöttar sjukvården i de länder där Tetra Laval och dess företag verkar.

”Covid-19-pandemin har haft en enorm påverkan på samhällen över hela världen. Våra tankar går till alla dem som drabbats på olika sätt”, skriver Tetra Laval i ett pressmeddelande.

Tetra Laval skriver att samtidigt som man implementerat viktiga åtgärder för att säkerställa sina medarbetares hälsa och säkerhet, arbetar man i gruppen, som består av Tetra Pak, Sidel och DeLaval, för att säkerställa att  livsmedelsförsörjningen kan upprätthållas under dessa svåra tider.

”Vi är tacksamma för våra medarbetares fantastiska insatser i denna extraordinära situation, och strävar efter att säkerställa människors hälsa och säkerhet, såväl som kontinuiteten i livsmedelsförsörjningen”, skriver bolaget i sitt meddelande.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!