Tetra Pak har utsetts till ett av världens 50 ledande företag inom inom uthållighets- och klimatarbete. (Bild Tetra Pak)

Tetra Pak bland världens 50 uthållighets- och klimatledare

23 augusti, 2021ANNONS

Tetra Pak har av plattformen ”50 Sustainability and Climate Leaders” utsetts till ett av världens 50 ledande företag inom uthållighets- och klimatarbete.
Projektet “50 Sustainability and Climate Leaders” är svaret från det internationella näringslivet, som visar ledande företags vilja, arbete och ledarskap för att vidta effektiva åtgärder i kampen mot klimatförändringar.

För att visa sitt engagemang att vara banbrytande för en hållbar framtid har Tetra Pak producerat en videodokumentär, som visar företagets resa till att bli ledande inom livsmedelsbearbetning och förpackningslösningar. (Se videodokumentären HÄR)

”Vi är stolta över att få branschens erkännande för vårt arbete”, säger Adolfo Orive. (Bild Tetra Pak)

Videon innehåller bland annat intervjuer med medlemmar i Tetra Paks globala ledarteam, vilka belyser hur livsmedelssektorns roll för att hantera klimatförändringar blir allt viktigare. Ledarteamet förklarar bland annat varför accelererande avkolning och samarbeten är avgörande för att leda hållbarhetstransformationen inom livsmedelsförpackningsindustrin och hur man hanterar komplexa och mångfacetterade utmaningar som global uppvärmning, cirkularitet och biologisk mångfald.

”Vi är stolta över att få branschens erkännande för vårt arbete hittills. Tetra Pak grundades på filosofin att en förpackning ska spara mer än den kostar. Hållbarhet har alltid varit kärnan i allt vi gör, och det är också en grundläggande byggsten i vår 2030 –strategi”, säger Tetra Paks VD och koncernchef Adolfo Orive i en kommentar till bolagets utnämning till en av världens topp 50 ledare inom uthållighets- och klimatarbete.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!