Tetra Pak-chef blir ny VD för globala Sidel Group

PUBLICERAD: 6 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Monica Gimre tillträder som ny VD och koncernchef i Sidel Group den 1 juli i år.|Sam Strömerstén har  varit VD och koncernchef i Sidel i drygt tre år och anställd i Tetra Laval-gruppen i 36 år.

Styrelsen för Tetra Laval Group har utnämnt Monica Gimre till ny VD och koncernchef för globala förpackningsproducenten Sidel Group från 1 juli i år. Hon är för närvarande Executive Vice President för affärsområdet Processing Systems i Tetra Pak och medlem i Tetra Paks globala ledarskapsteam sedan 2016.

Utnämningen av ny VD och koncernchef för Sidel Group kommer som en följd av att nuvarande VD:n Sam Strömerstén beslutat sig för att gå i pension. Han har varit VD och koncernchef för Sidel i drygt tre år och varit verksam inom Tetra Laval-gruppen i 36 år.

58-åriga Monica Gimre är svenska och har en mastersexamen i kemiteknik från Lunds tekniska högskola. Hon är för närvarande verksam vid Tetra Paks anläggning i Lund. Monica Gimre har tidigare haft ett antal högre chefsbefattningar inom Tetra Pak, däribland Vice President Processing Components & Supply Chain och Cluster Leader Processing North Europe.

Sidel Group är en ledande leverantör av utrustningar, lösningar, design och tjänster för PET-, metall- och glasbaserade förpackningar till drycker, mat, hem- och hygienprodukter, mm.  Sidel har 5.300 anställda och intäkterna 2017 uppgick till 1,4 miljarder euro (knappt 15 miljarder kronor).

I svenska Tetra Laval-gruppen ingår bland annat de globalt ledande företagen Tetra Pak, Sidel och DeLaval. Koncernen har 35.000 anställda och är verksam i mer än 170 länder. Omsättningen 2017 var 13,9 miljarder euro (drygt 146 miljarder kronor).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01