”Det här innebär att vi tar de rätta stegen för att bekämpa klimatförändringar och minimera riskerna för avskogning”, säger Tetra Paks Lars Holmquist. (Bild Tetra Pak)

Tetra Pak erkänns som global ledare inom klimat och miljö

13 december, 2021ANNONS

Av den globala ideella miljöorganisationen CDP har Tetra Pak erkänts som ett av världens ledande företag inom klimat och miljö.

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att man för tredje året i rad finns med på CDP:s prestigefyllda A-lista, som innebär högsta erkännande inom hållbarhets- och miljöfrågor. Tetra Pak tilldelas i år dubbla A-betyg: dels för hur man tar itu med att bekämpa klimatförändringarna, dels för hur man agerar för att skydda skogarna.

Att finnas med på CDP:s A-lista är ett prestigefyllt erkännande som tusentals företag eftersträvar.

”Med denna utmärkelse befäster Tetra Pak sin position som det enda företaget inom kartongförpackningssektorn som ingår i CDP:s ledarskapstopp sex år i rad”, skriver företaget.

Tetra Pak har sällskap på CDP:s prestigefyllda A-lista av stora bolag och koncerner som Diageo, Infosys, PepsiCo, AstraZeneca, Colgate Palmolive, Lenovo Group, L’Oréal, Unilever, HP, m fl.

Tetra Pak uppger att CDP:s årliga miljöavslöjande och betygsprocess är allmänt erkänd som guldstandarden för företags miljötransparens och av de cirka 12.000 företag, som ingått i årets CDP-enkät, är det endast en handfull företag i världen har tillerkänts dubbla ”A”-betyg av miljöorganisationen.

”Vi är glada över att vara inkluderade i CDP:s ledarskap för sjätte gången, eftersom det innebär att vi tar de rätta stegen för att bekämpa klimatförändringar och minimera riskerna för avskogning”, säger Tetra Paks hållbarhets- och kommunikationschef Lars Holmquist i en kommentar.

En fullständig lista över företag som finns på CDP:s A-lista för 2021 plus annan intressant information finns HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!