Förpackningsgiganten Tetra Pak har publicerat sin 22:dra hållbarhetsrapport. (Bild Tetra Pak)

Tetra Pak har publicerat sin hållbarhetsrapport för 2020

3 september, 2021ANNONS

Tetra Pak har nu publicerat sin årliga hållbarhetsrapport. Rapporten, som beskriver bolagets miljö- och hållbarhetsarbete under år 2020, är den 22:dra i ordningen.

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att bolagets ”Sustainability Report 2021” beskriver de framsteg som gjorts inom olika aspekter av hållbarhet under bolagets affärsverksamhet år 2020 och belyser Tetra Paks framtida åtaganden och ambitioner.

Tetra Pak konstaterar att den globala Corona-pandemin har påverkat liv och ekonomier som aldrig tidigare upplevts, samtidigt som pandemin har betonat behovet av att påskynda hållbara åtgärder och hitta brådskande lösningar på de planetariska utmaningar, som mänskligheten står inför.

”Vår rapport betonar behovet av ett övergripande helhetsgrepp på hållbarhet”, säger Adolfo Orive. (Bild Tetra Pak)

”Vår hållbarhetsrapport upprepar behovet av ett övergripande helhetsgrepp på hållbarhet – där vi skyddar maten som produceras globalt, människorna som vi arbetar med, och planeten som vi lever på. För detta ändamål har vi särskilt fokus på minska vårt koldioxidavtryck, öka återvinningen, skydda den biologiska mångfalden och förbättra tillgången till säker, näringsrik mat för människor världen över. Det senaste året har sett betydande framsteg inom alla dessa områden, såväl som mot våra framtida ambitioner att uppnå netto nollutsläpp i hela värdekedjan år 2050 och att leverera världens mest hållbara matförpackning, tillverkad enbart av ansvarsfullt förnybara eller återvunnet material samt är helt återvinningsbar och koldioxidneutral”, säger Tetra Paks VD och koncernchef Adolfo Orive i en kommentar till hållbarhetsrapporten.

Tetra Paks ”Sustainability Report 2021” kan läsas/laddas ner HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!