Bioplasten i barriärerna i Tetra Paks aseptiska kartongförpackningar är tillverkade av sockerrör. (Bild Tetra Pak)

Tetra Paks förpackningar med bioplastbarriär tillverkas i USA

2 maj, 2022ANNONS

Eftersom efterfrågan på hållbara förpackningar fortsätter att växa i USA, har Tetra Pak nu börjat tillverka aseptiska vätskekartongförpackningar med barriärer och förslutningar av bioplast vid sin konverteringsanläggning i Denton, Texas.

Bioplasten i såväl barriärer som förslutningar i förpackningarna består av sockerrörsbaserad polyeten (PE). Den växtbaserade PE-beläggningen erbjuder samma återvinningsbarhet, funktionalitet och livsmedelsskydd som traditionella fossila polymerer men har lägre klimatpåverkan eftersom den är tillverkade av förnybara material.

Genom att starta tillverkning i fabriken i Denton av kartongförpackningar med bioplastbarriärer och -förslutningar ökar Tetra Pak andelen förnybart material i de förpackningar, som tillverkas i USA, och gör sådana vätskekartongförpackningar mer tillgängliga för nordamerikanska kunder.

”Detta är ytterligare ett steg framåt för våra kunder, som är dedikerade till att erbjuda fler hållbara alternativ till sina nordamerikanska konsumenter. Växtbaserad PE är ytterligare ett sätt för oss att driva innovation och hållbarhet för våra kunder”, säger Jason Pelz, hållbarhetschef, Tetra Pak Americas.

Tetra Pak uppger att en ökning av växtbaserade barriärer i vätskekartongförpackningar är det senaste steget i företagets strategi att leverera framtidens kartongförpackningar på den nordamerikanska marknaden. Företaget investerar också i ledande teknologi i anläggningen i Denton, Texas, för att öka möjligheten att leverera mer avancerade förpackningsformat.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!