Tetra Evero Aseptic med förbättrade barriäregenskaper kan nu även användas till berikade och smaksatta mejeriprodukter.

Tetra Paks “kartongflaska” har fått nytt barriärmaterial

17 augusti, 2015ANNONS

Tetra Paks uppmärksammade Tetra Evero Aseptic, som är världens första aseptiska ”kartongflaska”, kan nu även fyllas med mejeriprodukter, som berikats med speciellt syrekänsliga tillsatser. Detta har blivit möjligt genom  att förpackningens toppdel försetts med ett nytt barriärmaterial tillverkat av polyeten med hög densitet. Förpackningen kan nu användas även för alltmer populära mejeridrycker såsom berikad och smaksatt mjölk, babymjölk, etc. 

Den nya förpackningen lanseras efter ett framgångsrikt pilottest hos det ledande italienska mejeriföretaget Granarolo, som använt den förbättrade Tetra Evero Aseptic till en serie laktosfria mejeriprdoukter under varumärket Accadi.

”Dagens konsumenter vill ha produkter, som stöder en hälsosam livsstil. Detta märks på en ökad efterfrågan på våra Accadi-produkter, som är laktosfri mjölk anrikad med olika vitaminer. Vi letade efter en familjevänlig förpackning, som var lätt att hantera och hade bra miljöprofil och då blev Tetra Evero Aseptic det perfekta valet”, säger Tiziano Manco, marknadsdirektör hos Granarolo.

”Kartongflaskan” Tetra Evero Aseptic lanserades år 2011. Förpackningen är en kombination av en (nästan) rund vätskekartonghylsa och en skruvkorksförsedd toppdel i plast. Flaskan var ursprungligen avsedd för drickfärdig aseptisk mjölk, dvs. mjölk med extra lång hållbarhet, men med det nya förbättrade barriärmaterialet i toppdelen kan den nu alltså även användas för mjölkprodukter med extra syrekänsliga tillsatser.

”Den nya versionen av Tetra Evero Aseptic gör det möjligt för mejeriproducenter att utöka sitt erbjudande till att omfatta fler mejeridrycker som vitaminberikad mjölk, sojamjölk, etc.”, säger Lars Bengtsson, Vice President, Carton Bottle hos Tetra Pak.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!