Chips med Thinfilms trådlösa NCF-teknik ska bäddas in i Bericaps formsprutade plastförslutningar. (Bild Bericap)

Thinfilm utrustar Bericaps plastkorkar med NFC-teknik

12 juni, 2019

Norska Thin Film Electronics ASA (Thinfilm) har träffat avtal med förslutningsjätten Bericap, som är en global ledare inom plastkorkar och –förslutningar till förpackningar inom drycker, livsmedel, farmaceutical och industri, om att förse Bericaps formsprutade plastförslutningar med trådlös NFC-teknik (Near Field Communication).

”Bericap är en viktig strategisk partner för oss och vi ser fram emot att tillsammans utveckla förslutningslösningar, som ska motverka det globala problemet med förfalskningar och piratkopior”, säger Thinfilms VD Kevin Barber.

”Bericap är en viktig strategisk partner för oss”, säger Thinfilms VD Kevin Barber. (Bild Thinfilm)

Enligt ett pressmeddelande från Bericap, har de båda företagen undertecknat ett ”Letter of Intent” med avsikten att ingå ett partnerskap, som innebär att man med hjälp av Thinfilms patenterade och utprovade NFC-teknik ska utveckla kompletta autentiseringslösningar för Bericaps förslutningar till konsumentförpackningar inom farmaceutical samt för industriapplikationer.

”Partnerskapet med Thinfilm ger oss möjlighet att erbjuda ett viktigt säkerhets- och marknadsföringsverktyg till våra kunder på en rad olika marknader. Smarta och förfalskningssäkra förpackningslösningar är snabbt växande krav från kunderna och med hjälp av Thinfilms teknik och programvaror får vi en perfekt plattform för att ytterligare utöka vårt omfattande sortiment av förslutningar”, säger Jörg Thiels, VD för Bericap Industrial Products.

Samarbetet innebär bland annat att avancerade NFC-försedda chips ska bäddas in i Bericaps förslutningar för att skapa pålitliga och kostnadseffektiva lösningar inom varumärkesskydd och autentisering.

Enligt pressmeddelandet har Bericap redan börjat integrera Thinfilms NFC-teknik i formsprutade plastförslutningar, vilket gör det möjligt för konsumenter att via NFC-utrustade smarta telefoner, etc., interagera med produkterna och säkerställa äkthet, samtidigt som de kan ta del av varumärkes- och marknadserbjudanden. mm.

——————————————————-
Bericap, som har 24 tillverkningsenheter i 21 länder runt om i världen, producerar över 84 miljarder förslutningar och dispensrar om året. Företaget har sitt huvudsäte i tyska Budenheim och har totalt mer än 3.650 anställda .

Thin Film Electronics ASA (Thinfilm) har sina rötter i Norge och Sverige och under senare år har företagets trådlösa och molnbaserade NFC-tekniker blivit allt populärare. Thin Film Electronics ASA är i dag ett offentligt noterat bolag i Norge med Oslo som säte. Thinfilms har sitt globala huvudkontor i San José, Kalifornien och har försäljnings- och representationskontor i många länder runt om i världen.

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade artiklar