BillerudKorsnäs hållbarhetsdirektör Malin Ljung Eiborn lämnar bolaget och blir ny hållbarhetschef inom byrånätverket Weber Shandwick. (Bild BillerudKorsnäs)

Toppchef på BillerudKorsnäs får nytt jobb inom hållbarhet

20 april, 2021ANNONS

Efter drygt tre år som chef för bland annat hållbarhetsarbetet vid BillerudKorsnäs lämnar nu Malin Ljung Eiborn förpackningskoncernen för ett nytt jobb som hållbarhetschef för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) inom byrånätverket Weber Shandwick.

Malin Ljung Eiborn, som börjar sitt nya jobb i juni, ska ha sin bas på Stockholmsbaserade kommunikationsbyrån Prime, som ägs av Weber Shandwick.

”Malin Ljung Eiborn rankas som en av de mäktigaste inom hållbarhet i Sverige, men hon har gjort avtryck även internationellt. Hon har arbetat framgångsrikt med att minska klimatpåverkan, ersätta fossila engångsmaterial med förnybara alternativ och samtidigt skapat dialog i en bransch, som är satt under hård granskning. Det är en unik kompetens, som våra kunder efterfrågar”, kommenterar Therese Bohlin, VD på Prime Weber Shandwick.

För Malin Ljung Eiborn blir det lite grann som att återvända ”hem”, eftersom hon arbetade på Prime i sex år, mellan 2012 och 2018. Dessförinnan hade hon anställningar bland annat på UD och som rådgivare och koordinator vid den svenska EU-delegationen i Bryssel samt som juridisk rådgivare vid SWEDAC, Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll.

”Nu är det officiellt! Från och med juni kommer jag att leda hållbarhetsarbetet på WeberShandwick EMEA! Riktigt glad att få utveckla verksamheten och kunna driva verklig förändring”, skriver Malin Ljung Eiborn på LinkedIn.

I skrivande stund har BillerudKorsnäs inte lämnat någon kommentar till Malin Ljung Eiborns avgång.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!