Pauluns Superknäcke med Chia – en av tre kandidater till priset Årets Dagligvara.

Tre hälso- och träningsprodukter nominerade till Årets Dagligvara

31 augusti, 2017ANNONS

Kycklingbacon, ”superknäcke” och laktosfri proteinmilkshake – vad har de gemensamt? Jo, de är alla nominerade till priset Årets Dagligvara. 
Arrangörerna till priset – DLF, Nielsen och Svensk Dagligvaruhandel – har presenterat vilka tre produkter som juryn nominerat till Årets Dagligvara 2017. De tre är: Kycklingbacon från Kronfågel, Pauluns Superknäcke med Chia och NJIEs laktosfria
Proteinmilkshake ProPud Choklad.

Nomineringarna har baserats på kvantitativa kriterier, som försäljningsutveckling och marknadsandelar i produktens kategori, och en mer kvalitativ bedömning av produkternas innovationshöjd och konsumentinsikt. 

Vilken produkt, som blir den slutliga vinnaren, överlämnas sedan till branschen att avgöra under Stora Dagligvarudagen, som arrangeras av DLF och Svensk Dagligvaruhandel den 5 oktober. 

”Med årets nominerade till Årets Dagligvara kan vi konstatera att produkter förknippade med hälsa och träning fortsätter att ta marknadsandelar och genererar en god försäljning. Alla tre är starka kandidater och värdiga vinnare”, säger Karin Brynell, ordförande för juryn i Årets Dagligvara. 

Text Carina Malm

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!