Treforms VD Thomas Olsson är mycket nöjd med den nya maskininvesteringen. (Bild: Treform)

Treform Packaging AB  växer med energisnål termoformare

16 september, 2016

Förpackningsföretaget Treform Packaging AB i Landskrona, investerar i en ny helelektrisk tillverkningsmaskin som förbrukar 30 procent mindre el än så kallade hydraulmaskiner.
Investeringskostnaden i en ny Kiefel Kmd 78 ligger på omkring fem miljoner kronor.

Treform Packaging, som grundades 1968, tillverkar termoformade plastförpackningar för livsmedel, industri och trädgård med inriktning på den nordiska marknaden. Produktionen av livsmedelsförpackningar sker i speciella hygienhallar konstruerade för renrumsmiljö.

”Vi ser en positiv trend hos Treform. Efterfrågan på våra förpackningar har ökat kraftigt. Inte minst har efterfrågan på förpackningar med det miljövänligare Scanfill-materialet varit avgörande för vår nyinvestering”, berättar Treforms VD Thomas Olsson.

Den nya maskinen är utrustad för att köra Scanfill-material och PP. Andra material, som fungerar bra i den nya maskinen, är A-PET och PS.

”Scanfills miljövänligare profil där materialet består av 50 procent mineraler och 50 procent oljebaserad råvara tilltalar våra kunder och har onekligen gett Treform en rejäl skjuts framåt. Med den nya maskinen ökar vi vår kapacitet med 50 procent vilket innebär en omsättningsökning kring 25 miljoner kronor”, avslöjar Thomas Olsson.

Oscar Hugoson, försäljningschef på Scanfill, är också mycket nöjd med Treforms investering.
”Det här ger självklart även oss på Scanfill en möjlighet att öka vår egen omsättning. Just nu ser vi en väldigt positiv trend för vårt material. Det känns som om vi går en mycket intressant framtid till mötes. Att vi växer med Treform är oerhört positivt”, menar Oscar Hugoson.

Scanfill är ett helägt dotterbolag till Polykemi i Ystad.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!