”Vi är glada över möjligheten att förstärka vår position på marknaden inom laststabilitet och livsmedelsförpackningar”, säger Trioplasts VD Andreas Malmberg- (Bild Trioplast)

Trioplast förvärvar holländsk producent av förpackningsfilm

25 november, 2019

Trioplast Group, med huvudsäte i Smålandsstenar, har träffat avtal om förvärv av det nederländska företaget Apeldoorn Flexible Packaging, AFP, som är en ledande aktör inom plastfilmslösningar för laststabilitet och livsmedelsförpackningar. Säljare är JPF Netherlands BV, en enhet inom B.C. Jindal Group.

”Vi är glada över möjligheten att förstärka vår position på marknaden inom laststabilitet och livsmedelsförpackningar genom att välkomna AFP till Trioplastgruppen. AFP är ett välkänt namn på marknaden, med tydligt fokus på plastfilmsprodukter inom premiumsegmentet i kombination med bästa support, allt för att maximera värde för kunderna. Vi har en stark tro på organisationen och ledningen för AFP, som har utvecklat företaget på ett imponerande sätt de senaste åren. Med våra gemensamma krafter hoppas vi kunna fortsätta denna resa”, säger Andreas Malmberg, CEO för Trioplast Group.

”Vi ser Trioplast som en mycket bra ägare och partner”, säger Evert Paardekooper, VD för AFP. (Bild AFP)

AFP startade produktion av plastfilmer 1968 och är en ledande producent och leverantör av plastfilm för laststabilitet och livsmedelsförpackningar i premiumsegmentet. Företaget har en stark marknadsposition i Europa med global räckvidd inom vissa segment. Omsättningen för AFP är 120 miljoner euro (ca 1,27 miljarder kronor) med totalt 220 anställda. Huvudkontor ligger tillsammans med produktionsanläggning i Apeldoorn, Nederländerna.

”Vi ser Trioplast som en mycket bra ägare och partner för att utveckla vår verksamhet till nästa nivå. Trioplast och AFP delar samma syn på långsiktig hållbar utveckling, baserat på kunddriven innovation och solida kvalitetsprodukter. Med våra kombinerade produktportföljer, ökad teknisk support och ledande FoU-kapacitet är jag övertygad om att vi tillsammans kommer att skapa ännu mer värde för våra kunder”, säger Evert Paardekooper, VD för AFP.

Transaktionen kräver sedvanliga godkännande från berörda konkurrensmyndigheter. Trioplast-koncernen kommer, efter att transaktionen är genomförd, att äga 100 procent av aktierna.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!