Trioworld har avtalat om förvärv av brittiska sträckfilmstillverkaren Eurofilms. (Bild Trioworld)

Trioworld förvärvar brittiska sträckfilmsbolaget Eurofilms

15 mars, 2022ANNONS

Svenska plastkoncernen Trioworld Group, med huvudkontor i Smålandsstenar, har tecknat avtal om förvärv av brittiska Eurofilms Extrusions Ltd, som tillverkar högkvalitativ sträckfilm för lastsäkerhet och har kunder inom distribution, dryckes- och livsmedelsproduktion samt andra industriella förpackningar.

Per Holtstrand, divisionschef Trioworld Group. (Bild LinkedIn)

”Vi är mycket glada över att välkomna Eurofilms till Trioworld-koncernen. Eurofilms har under de senaste åren uppvisat en mycket stark utveckling och bidrar till säkrare godstransporter på brittiska och europeiska vägar. Bolagets portfölj av innovativa produkter och hängiven support till kunder är verkligen imponerande. Företaget är välinvesterat och fokuserar också på att bredda produktutbudet, och här passar Trioworld in”, säger Per Holtstrand, divisionschef för sträckfilmsdivisionen i Trioworld Group.

Säljare är en grupp privata ägare bestående av Will Humphreys, Gillian Humphreys, David Thomas och Martin Palmer.

Will Humphreys, VD Eurofilms. (Bild LinkedIn)

”Vi ser Trioworld som en mycket bra ägare och partner i utvecklingen av vår verksamhet till nästa nivå. Båda parter kommer med starka produktportföljer till marknaden och tillsammans kommer vi att kunna skapa än mer värde för våra kunder”, säger Will Humphreys, VD på Eurofilms.

Eurofilms startade sin produktion av plastfilmer år 1995 och bolaget har i dag en stark marknadsposition i Storbritannien och delar av Västeuropa. Omsättningen för Eurofilms är 30 miljoner euro (ca 317 miljoner kronor) och bolaget har 100 anställda. Huvudkontor och produktion ligger i Telford, Storbritannien.

”Jag är mycket glad över att våra två företag nu kan gå samman för att utveckla det bästa cirkulära erbjudandet på marknaden för återvunnen plast. Eurofilms överlägsna engagemang för service och support på den brittiska och västeuropeiska marknaden ger en fantastisk plattform för ökad tillväxt”, kommenterar Trioworld Groups VD Andreas Malmberg.

Inga uppgifter om köpeskilling, etc. har offentliggjorts. Affären är dock inte föremål för några specifika regulatoriska krav och godkännanden. Trioworld Group kommer efter transaktionen att äga 100 procent av aktierna i Eurofilms.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!