Med Trioworlds balfilm WasteWrap får man täta inkapslade balar. (Bild Trioworld)

Trioworld har utvecklat ny balfilm med återvunnen plast

1 februari, 2022ANNONS

Svenska plastkoncernen Trioworld har utvecklat plastfilmen WasteWrap för avfalls- och sopbalning. Filmen innehåller mer än 30 procent återvunnet material från konsumentplast (PCR, Post-Consumer Recyclates). Den återvunna plasten är certifierad enligt certifieringssystemet Recyclass.

Trioworld skriver i ett pressmeddelande att hittills har film för avfalls- och sopbalning vanligtvis tillverkats av jungfruligt råmaterial. Företagets nya balningsfilm med hög andel återvunnen plast sägs vara en lösning som är mer hållbar. WasteWrap-filmen har testas och utvärderats sedan 2020 i olika avfallsapplikationer och maskiner med positiva resultat.

”Vår livscykelutvärdering visar att WasteWrap kan minska koldioxidavtrycket med 29 procent jämfört med en produkt av endast nytt råmaterial”, skriver Trioworld.

Enligt Trioworld är den nya balfilmen utformad med särskilt optimerad vidhäftning för kontinuerliga prestanda och täta balar. Det hjälper till att kapsla in materialet, vilket minskar risken för dålig lukt och läckage. WasteWrap kan dessutom enkelt kombineras med Trioworlds mantelfilm, eftersom de här filmerna ibland används tillsammans. Även mantelfilmen finns tillgänglig med minst 30 procent återvunnen PCR-plast.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!