”The Superegg Installation” är ett två meter högt ”superägg” tillverkat av 3.000 använda aluminiumbaserade kaffekapslar, som hittas i havsavfall. (Bild Jaco Roeloffs)

Tusentals använda kaffekapslar blev ett skinande ”superägg”

18 maj, 2020ANNONS

Konstnären och designern Jaco Roeloffs, med holländsk-sydafrikanska rötter, men verksam i Australien, har skapat ett uppmärksammat ”superägg”, tillverkat av 3.000 använda kaffekapslar, som hämtats från kringdrivande havsavfall.

Den två meter höga skulpturen tillverkades av 3.000 engångs kaffekapslar av varumärkena Nespresso och Keurig. De aluminiumbaserade kapslarna monterades på aluminiumplåtar, vilka sedan fästes på en plywoodställning, formad som ett ägg. Inuti ägget installerades dessutom en kraftig belysningsanordning, som fick ”superägget” att skimra och lysa i mörker och nästan se ut som en rymdfarkost i någon science-fiction-film!

The Superegg Installation”, som verket kallas, ställdes upp på havsstranden vid kustavsnittet ”Gold Coast”, strax söder om Brisbane, i delstaten Queensland i nordöstra Australien, i samband med konsteventet ”Swell Sculpture Festival” och belönades med utmärkelsen ”A’ Design Award” för år 2020.

Enligt ett uttalande från skaparen Jaco Roeloffs ska ägget ses som ett bevis på hur skadlig vår konsumtion kan vara för miljön, men också som en påminnelse om att vi alltid kan förvandla vårt avfall till något mer meningsfullt och användbart.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!