Richard Morén, t.v., är ny brukschef för Stora Enso Fors bruk och Peter Sävelin, t.h., har utsetts till motsvarande befattning vid Rottneros Vallviks Bruk. (Bilder Stora Enso resp. Rottneros)

Två bruk hos Stora Enso och Rottneros har fått nya chefer

2 oktober, 2019

Stora Ensos falskartongbruk i Fors har fått ny platschef och ny chef har även Vallviks Bruk, som ingår i Rottneros-koncernen, fått.

Ny brukschef vid Stora Enso Fors från den 1 oktober är Richard Morén, 46 år.

Richard Morén har arbetat 12 år inom Stora Enso i ledande roller på både Skoghalls bruk och Fors bruk. Han har varit tillförordnad platschef på Fors bruk sedan maj i år och går nu in som ordinarie i rollen.

I sin roll som platschef kommer Richard Morén att ansvara för att leda och utveckla Fors bruk och för att förbättra brukets framtida konkurrenskraft.

”Det är med glädje vi välkomnar Richard till tjänsten som platschef i Fors. Hans erfarenhet inom produktion och ledarskap kommer att vara värdefullt i arbetet med att driva Fors bruk framåt”, säger Gert Larsson, SVP Operations, Stora Ensos division för konsumentkartong.

Fors bruk, som ligger nordost om Avesta, är en av världens största producenter av falskartong. Bruket ingår i Stora Ensos division för konsumentkartong.

*****
Rottneros har utsett Peter Sävelin till ny fabriksdirektör för Vallviks Bruk.

Peter Sävelin kommer närmast från BillerudKorsnäs, där han haft positionen som Senior Technology Specialist.

Han tillträder senast den 1 januari 2020 och kommer att ingå i Rottneros koncernledning.

”Jag är mycket glad att Peter kommer att tillträda som chef för Vallviks Bruk. Vallvik har tagit flera avgörande steg de senaste åren, när det gäller både kapacitetstillväxt, säkerhetsarbete samt ledar- och medarbetarskap. Nya produktionsrekord och ett härligt driv i organisationen är tydliga kvitton på framgången. Jag är övertygad om att Peter kommer att fortsätta utveckla bruket vidare mot nya höjder tack vara hans goda ledarskap och gedigna kompetens”, säger Lennart Eberleh, verkställande direktör och koncernchef, Rottneros.

”Jag känner mig både stolt och glad, men samtidigt ödmjukt inför uppdraget, och ser fram emot att ta ett helhetsansvar för Vallviks Bruk och att lära känna alla medarbetare i den målfokuserade organisationen. Det är också spännande att sitta i ledningen på ett börsnoterat bolag med ett tydlig fokus på att skapa aktieägarvärden kombinerat med höga hållbarhetsambitioner”, säger Peter Sävelin.

Vid Vallviks Bruk, som ligger söder om Söderhamn, tillverkas långfibriga kemiska sulfatmassor som står för cirka 55 procent av koncernens produktion.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!