Teemu Salmi är ny medlem i Stora Ensos koncernledning. Han är CIO och chef för IT & digitalisering. (Bild Stora Enso)

Två nya medlemmar utsedda i koncernledningen i Stora Enso

28 oktober, 2020

Stora Enso har fått två nya medlemmar i sin koncernledning. Tobias Bäärnman är chef för strategi och innovation och Teemu Salmi är CIO (Chief Information Officer) och chef för IT & digitalisering.

Tobias Bäärnman är chef för strategi och innovation och ny medlem i Stora Ensos koncernledning. (Bild Stora Enso)

Tobias Bäärnman har arbetat på Stora Enso sedan 2017, först som controllerchef samt ansvarig för strategi och IT inom divisionen Consumer Board och sedan december 2019 som chef för strategi och innovation på koncernnivå.

Innan Stora Enso arbetade Tobias Bäärnman som finansdirektör på Iggesund Paperboard och han har tidigare haft olika befattningar på Statoil samt Procter & Gamble. Tobias Bäärnman har en magisterexamen i ekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Teemu Salmi började på Stora Enso år 2017 och han har tidigare innehaft olika ledande positioner på Ericsson, senast som chef för affärsenheten IT & Cloud i Mellanöstern och Afrika. Teemu Salmi har en kandidatexamen i datavetenskap.

”Jag är mycket glad att få välkomna Tobias och Teemu till koncernledningen. Tillsättningen av Tobias kommer ytterligare att stärka vårt fokus på implementering av strategin, samt bidra till att utforma den framtida verksamheten med hjälp av vår innovationsagenda. Tillsättningen av Teemu är en bekräftelse på vår satsning att utnyttja digitaliseringen fullt ut. Den hjälper oss att optimera vår nuvarande verksamhet och möjliggör nya affärsmodeller”, säger Stora Ensos VD och koncernchef Annica Bresky.

Både Tobias Bäärnman och Teemu Salmi kommer att vara placerade i Stockholm. Tillsättningarna gäller från den 1 november 2020.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!