Hans-Joachim Boekstegers, till höger, lämnar över verksamhetsansvaret till Christian Traumann (i mitten) och Guido Spix (till vänster).

Två tar över när Multivacs VD avgår efter 18 år på posten

9 augusti, 2019

Första januari 2020 avgår Hans-Joachim Boekstegers efter drygt 18 år som VD för tyska förpackningsmaskintillverkaren Multivac. Hans två direktörskolleger Christian Traumann och Guido Spix tar då över verksamhetsansvaret och kommer gemensamt att leda koncernen.

Hans-Joachim Boekstegers kom till Multivac-koncernen som VD den 1 april 2001 och har sedan dess spelat en avgörande roll i den framgångsrika utvecklingen av företaget. Boekstegers har särskilt drivit den systematiska utvidgningen av produktportföljen liksom utvecklingen av Multivacs försäljnings- och servicenätverk.

Med 85 egna dotterbolag, är Multivac idag en av de ledande tillverkarna i världen av förpacknings- och processlösningar. Under Boekstegers ledning har koncernens omsättning mer än fyrdubblats och uppgick till cirka 1,1 miljarder euro (cirka 106 miljarder kronor) i slutet av 2018. Antalet anställda har ökat från 1.600 till cirka 5.900.

Multivac skriver i ett pressmeddelande att från den 1 januari 2020 kommer Christian Traumann och Guido Spix att gemensamt leda och driva Multivac-koncernen. Traumann kommer att ansvara för försäljning och finans, medan Spix kommer att vara ansvarig för teknik och produktion.

Christian Traumann blev 2002 kommersiell chef för Multivac, innan han utsågs till direktör och finansdirektör för hela koncernen i augusti 2008 och Guido Spix anslöt till bolaget som direktör i mars 2009 och har sedan dess haft en position som CTO / COO.

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade artiklar